Bojan wil langer bij Ajax blijven: ‘Ik wil de club terugbetalen’

Ajax heeft een optie om Bojan Krkic nog een seizoen van Barcelona te huren en de aanvaller zelf sluit een langer verblijf in de Amsterdam ArenA niet uit. Het is geen makkelijk seizoen voor de ex-speler van AC Milan en AS Roma: hij kwam pas later bij de selectie en raakte geblesseerd toen Ajax goed ging spelen. Eenmaal terug had Bojan de pech dat het team van Frank de Boer niet goed draaide.

“Mijn blessure heeft helaas voor een belangrijk deel mijn seizoen bepaald”, erkent Bojan dinsdag in De Telegraaf. “Voor mijn gevoel heb ik in veel belangrijke wedstrijden, tegen Barcelona, AC Milan, psv en de eerste wedstrijd tegen feyenoord, goed gespeeld.” Bojan stond zondag in de topper tegen FC Twente in de basis en verzorgde de wonderschone 3-0.

Bojan wil de laatste duels nog zijn waarde bewijzen. “Ik voel me goed bij Ajax en in Amsterdam en wil de club terugbetalen voor het vertrouwen in me. We willen eerst kampioen worden en de beker winnen, dan zullen we het over de toekomst hebben. Nu wil ik mijn waarde bewijzen.” Bojan was in 104 officiële duels van Barcelona goed voor 23 doelpunten. Bij AC Milan en AS Roma kwam hij niet uit de verf en zijn moyenne bij Ajax is ook verre van indrukwekkend.

Tekst: Voetbalzone

Related posts