De Jong: ‘Ik zou graag wel een andere uitdaging hebben’

Ajax speelt zondagmiddag in eigen huis tegen FC Twente en dat is voor Siem de Jong een bijzonder duel. In 2010/11 maakte de middenvelder annex spits twee doelpunten tegen de Tukkers, waardoor Ajax verzekerd was van de landstitel. In het huidige voetbaljaar moet De Jong het duel laten schieten, omdat hij geblesseerd is.

“Het is nog wel de bedoeling dat ik dit seizoen nog wat minuutjes zal meepakken, maar ik weet niet hoeveel”, zegt De Jong in gesprek met FOX Sports. Hij weet dat het ‘niet zijn seizoen’ is. “Ik heb wel een aantal belangrijke wedstrijd gemist, dat is wel balen. Of ik het WK uit mijn hoofd heb gezet? Ik sluit het nog niet uit, maar het is voor mij nu vooral belangrijk fit te worden.”

De Jong weet dat zijn blessure niet op een handig moment komt. De aanvoerder van de Amsterdammers hoopt na het seizoen een mooie transfer te maken en na een eventuele vierde landstitel lijkt dat ook een logische stap. De Jong begrijpt wel dat het nu ‘lastiger’ wordt. “Ik zou graag wel een andere uitdaging hebben. Ik wil het liefst ‘op tien’ spelen in een mooie competitie. Het wordt lastiger kiezen, dat heb ik ook tegen Ajax gezegd. Het wordt voor ons beide een onzekere zomer.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts