Ajax ontvangt weer forse sanctie na ‘optelsom van gebeurtenissen’

De Europese voetbalbond UEFA heeft Ajax wederom een boete opgelegd vanwege misdragingen van de eigen supporters. De sanctie van 45.000 euro heeft betrekking op de twee Europa League-duels met Red Bull Salzburg. “Het boetebedrag is een optelsom van gebeurtenissen in zowel Amsterdam als Salzburg”, maakt Ajax donderdag via de officiële kanalen duidelijk.

In de eerste ontmoeting in Amsterdam werd een blikje bier op het speelveld geworpen; dat is bestraft met een geldsom van vijfduizend euro. De overige veertigduizend euro heeft betrekking op diverse incidenten in Oostenrijk: onder meer het afsteken van vuurwerk, kwetsende spreekkoren en het tonen van beledigende spandoeken. Het boetebedrag zal gefaseerd in mindering worden gebracht op het budget van het sfeerteam.

Het is niet de eerste keer dat Ajax door dergelijk gedrag in verlegenheid wordt gebracht. Vernielingen door Ajax-aanhangers in Glasgow resulteerden in een boete van twintigduizend euro. Ook moesten er in eigen huis verplicht tribunedelen worden gesloten naar aanleiding van een beledigend spandoek in de thuiswedstrijd tegen Celtic.

Tekst: Voetbalzone

Related posts