Advocaat: ‘In de ArenA zijn we als kinderen weggespeeld’

AZ is de laatste weken in prima doen, maar favoriet voor de bekerontmoeting met Ajax zijn de Alkmaarders volgens Dick Advocaat niet. Ruim een maand geleden nog ging zijn elftal kansloos met 4-0 onderuit in de Amsterdam ArenA. Dat moet donderdagavond anders, stelde de oefenmeester bij de persconferentie ter voorbeschouwing op de eerstvolgende ontmoeting.

Volgens Advocaat speelde zijn elftal in die bewuste wedstrijd ’te lief en te aardig’, waardoor Ajax probleemloos kon winnen. “In de ArenA zijn we als kinderen weggespeeld”, herinnert hij zich. De kans op een herhaling is volgens de coach echter klein: zijn ploeg komt in eigen huis in de regel beter voor de dag dan in uitwedstrijden. “Ook Ajax speelt buitenshuis anders dan in Amsterdam.”

Desondanks is het elftal van collega Frank de Boer in zijn ogen favoriet om door te bekeren. Dat Ajax onlangs punten liet liggen tegen SC Cambuur en NAC Breda, doet daar niks aan af. “Ajax heeft meer kwaliteit dan AZ. Wij moeten ervoor zorgen dat Ajax donderdag een mindere dag heeft. Ajax gaat het tegen ons lastiger krijgen dan tegen NAC en Cambuur.”

Advocaat hoeft zich weinig zorgen te maken over de fysieke gesteldheid van zijn spelers. Behoudens de geblesseerde Dirk Marcellis kan hij beschikken over een fitte selectie. “De spelers voelen zich goed. Anders kom je ook niet zo ver in het bekertoernooi en de Europa League. Meedoen op zoveel fronten, daar doet iedere voetballer het voor”, besluit hij op de website van zijn club.

Tekst: Voetbalzone

Related posts