There are no ads, please add some


Supporters Salzburg nog steeds boos op Red Bull (Incl video)

Ajax moet vanavond tegen Red Bull Salzburg een 0-3 nederlaag wegpoetsen om door te gaan in de Europa League. Die nederlaag was opvallend, maar de naam van de tegenstander zeker ook.

De naam van de club stamt uit 2005, toen de energiedrankenfabrikant S.V. Austria Salzburg kocht. De naam veranderde en 72 jaar clubgeschiedenis werd overboord gegooid.

‘Zij veranderden alles. De clubkleuren, het logo, de naam en wat ons echt boos maakte, is dat ze zeiden: Dit is een nieuwe club die niets met de historie van Austria Salzburg te maken heeft. Terwijl voetbal juist om historie draait’, vertelt een supporter van Austria Salzburg.

Veel supporters zijn er tot op de dag van vandaag boos over. Sommigen zelfs zo erg dat zij de club verlieten en zelf maar opnieuw begonnen. Zelfs de clubprijzen die voor de overname werden behaald zijn nergens meer te bekennen. ‘Er gaan geruchten dat bobo’s van Red Bull die bij het vuilnis hebben gezet. Dus die zijn er waarschijnlijk niet meer, niemand weet waar ze zijn’, zegt een andere fan.

Op de vraag wie ze donderdagavond zullen steunen zijn de supporters snel over uit. ‘Ik kan niet voor Red Bull zijn. Nooit. Dat is net zoiets als de moordenaar van je broer helpen. Onmogelijk.’Tekst: AT5


Gerelateerde posts