There are no ads, please add some


De Boer baalt van royale nederlaag: ‘Het is gewoon dom’

Ajax leed donderdagavond in de knock-outfase van de Europa League een pijnlijke nederlaag tegen Red Bull Salzburg. In de Amsterdam ArenA werd het 0-3 voor de bezoekers uit Oostenrijk. Door de ruime nederlaag heeft de ploeg van trainer Frank de Boer nog een minieme kans om de achtste finales te bereiken. De return is op 27 februari in Salzburg.

De Boer had er geen rekening meegehouden dat Ajax na de eerste helft al met 0-3 zou achterstaan en erkende dat hij wellicht voor de verkeerde tactiek had gekozen. “Het is gewoon dom zoals je die eerste treffer tegenkrijgt”, vertelde de oefenmeester van de Amsterdammers na afloop tegen De Telegraaf. “We stonden niet op te letten bij een ingooi. We stonden daar niet goed, terwijl dat vrij eenvoudig is, omdat zij dan natuurlijk een man minder binnen de lijnen hebben.”

De Boer zag een Ajax dat niet genoeg was om voetballend onder de druk van Red Bull Salzburg uit te komen. “Ik vind niet dat wij een offday hadden, want daarmee doe je Red Bull Salzburg te kort. Zij waren top, wij heel matig. We hebben geen seconde ons eigen spel kunnen spelen. Daarom hadden we achteraf misschien wel eerder lange ballen moeten gaan spelen. Ook al ligt dat niet in onze aard.”

Tekst: Voetbalzone


Gerelateerde posts