There are no ads, please add some


Ajax kent de kracht van FC Salzburg

Frank de Boer en zijn aanvoerder Siem de Jong blikten woensdag in de perszaal van de Amsterdam ArenA vooruit op de Europa League-ontmoeting met FC Salzburg. ,,Ik ben wel geïmponeerd door Salzburg’’, sprak De Boer respectvol over de tegenstander. ,,Vooral vanwege hun teamspirit en manier van spelen.’’

Ajax is klaar voor het eerste treffen met de royale koploper van de Oostenrijkse Bundesliga. Woensdag voltooiden de Ajacieden de laatste oefensessie op sportcomplex de Toekomst. Ruim een uur na de laatste balberoering schoven De Boer en De Jong aan voor hun voorbeschouwing.

De Boer kan donderdag geen beroep doen op Nicolai Boilesen en Thulani Serero. De Deen ontbrak woensdag tijdens de veldtraining. De Zuid-Afrikaanse middenvelder stapte tijdens de oefensessie van het trainingsveld. ,,Serero gaat het niet halen morgen’’, blikte De Boer vooruit op het treffen in de bijna uitverkochte ArenA. Met een glimlach: ,,Ik weet al hoe ik het ga oplossen, maar daar kan ik nu weinig over vertellen.’’ De Ajax-trainer gaf wel prijs dat Lucas Andersen Serero vervangt in zijn wedstrijdselectie. Ook Jairo Riedewald en Ricardo Kishna behoren tot het keurkorps voor Ajax’ eerste Europese optreden van 2014.

Salzburg was kort na de loting nog een relatief onbeschreven blad voor de Ajacieden. In het nieuwe jaar zijn de stafleden en spelers uitstekend op de hoogte van Salzburg en de onderlinge verhoudingen in Oostenrijkse competitie. ,,Je informeert uiteraard en dan blijkt het een zware loting’’, vervolgde De Boer, die een korte uiteenzetting gaf waarin de kracht van de opponent werd geschetst. ,,Salzburg staat dik bovenaan. Daar loop niet je zomaar even overheen.’’

De Salzburgers koesteren een riante voorsprong op hun naaste belager. Wat heet riant; met de voordelige marge van 17 punten op naaste belager SV Grödig kan het niet anders of de landstitel is binnen. Aan het einde van dit kan FC Salzburg – in het dagelijks leven en niet gehinderd door EL-voorschriften Red Bull Salzburg geheten – zijn achtste landstitel bijschrijven op het palmares.

Tekst: Ajax.nl


Gerelateerde posts