There are no ads, please add some


Burgemeester Waalwijk wil RKC – Ajax nu tóch gewoon door laten gaan op 22 maart

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Ajax op 22 maart gaat misschien toch door. Eerder werd bekendgemaakt dat die door de nucleaire top in Den Haag niet doorgaat, maar het college wil dit met een brief aan minister Ivo Opstelten donderdag tenietdoen, zo meldt Omroep Brabant.

Burgemeester Kleijngeld gaf vorige week nog aan dat de wedstrijd niet door kan gaan, omdat er nu onvoldoende politiepersoneel beschikbaar is. Daardoor zou de veiligheid van de bezoekers niet gegarandeerd kunnen worden. In totaal zijn dagelijks 13.000 agenten nodig om 58 wereldleiders als Barack Obama en Vladimir Poetin tijdens de top te beveiligen.

Verzetten impact op club
Kleijngeld en Bakker menen dat door het verzetten van de wedstrijd naar een doordeweekse dag, dit een behoorlijke organisatorische en financiële impact op RKC Waalwijk heeft. “Er zullen fors minder toeschouwers aanwezig zijn, sponsoren hebben nauwelijks netwerkmogelijkheden en het wordt een enorme klus om de benodigde vrijwilligers op de been te krijgen”, zo schrijven zij aan Opstelten.

In de brief vragen burgemeester Nol Kleijngeld en sportwethouder Ronald Bakker de minister om te laten onderzoeken of de inzet van politiepersoneel rond de nucleaire top in Den Haag, de Nuclear Security Summit, heroverwogen kan worden. Als er namelijk nog ME-personeel beschikbaar is, willen de bestuurders die inzetten voor de wedstrijd RKC – Ajax.

Bron: Omroep Brabant

Zie eerdere berichten:
12-02-2014: RKC – Ajax mogelijk toch in het weekend nucleaire top
11-02-2014: KNVB vraagt UEFA om dispensatie vanwege atoomtop; RKC-Ajax wellicht toch ‘s-avonds
04-02-2014: ‘Mogelijk geen RKC – Ajax vanwege nucleaire top’


Gerelateerde posts