There are no ads, please add some


Opstellingen PEC Zwolle – Ajax

Ajax speelt vandaag om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Bij winst kan Ajax de koppositie versterken door het verlies van FC Twente bij psv en het gelijkspel van Vitesse van afgelopen vrijdag.

Net als donderdag in de thuiswedstrijd tegen FC Groningen start Siem de Jong als spits en krijgt Bojan Krkic weer de voorkeur als linksbuiten. Jairo Riedewald vervangt opnieuw de geblesseerde linksback Nicolai Boilesen. Viktor Fischer moet weer op de bank plaatsnemen. Vorig seizoen scoorde Fischer twee keer in Zwolle.

Ajax neem bij een zege op PEC Zwolle afstand van de voornaamste concurrenten. Bij een zege heeft de regerend kampioen 7 punten meer dan FC Twente, feyenoord en Vitesse. FC Twente heeft nog wel een uitwedstrijd tegen FC Groningen tegoed.

Bij PEC Zwolle verhuist Bram van Polen naar het hart van de defensie. Giovanni Gravenbeek start als rechtsback en Denis Mahmudov krijgt een basisplaats als middenvelder. Ryan Thomas en Fred Benson mogen hopen op een invalbeurt.

Opstelling PEC: Boer, Gravenbeek, Van Polen, Broerse, Van Hintum, Saymak, Drost, Klich, Mahmudov, Fernandez, Karagounis.

Opstelling Ajax: Kenneth Vermeer; Ricardo van Rhijn, Joel Veltman, Niklas Moisander, Jairo Riedewald; Davy Klaassen, Daley Blind, Thulani Serero; Lasse Schöne, Siem de Jong, Bojan.


Gerelateerde posts