Hoesen pakt vliegtuig naar Italië, Ajax nadert overeenstemming’

Danny Hoesen zal donderdag naar Italië afreizen, zo melden diverse Italiaanse media. Ajax en Livorno naderen naar verluidt overeenstemming over een huurovereenkomst tot aan het einde van het lopende seizoen. Dat betekent dat Zulte Waregem en PAOK Saloniki de komst van de aanvaller lijken te kunnen vergeten. Beide clubs waren eveneens voor de 23-jarige Hoesen in de markt.

De clubleiding van Ajax vindt het tijdelijke vertrek van Hoesen ‘een aanvaardbaar risico’. De regerend landskampioen vertrouwt op de bijna fitte Siem de Jong, Kolbeinn Sigthorsson of Bojan Krkic in de spits. Hoesen speelde middels invalbeurten al vijftien competitieduels in de Eredivisie en zodoende mag hij de komende maanden niet meer voor Jong Ajax in de Jupiler League uitkomen.

Het is nog onduidelijk of Hoesen het ziet zitten om de komende maanden voor de nummer negentien van de Serie A uit te komen. Naast Zulte en het PAOK van Huub Stevens heeft ook Roda JC Kerkrade belangstelling, al lijkt het erop dat Hoesen bij de Limburgers een van de vele spelers op een lijstje is. Volgens zaakwaarnemer Kees Ploegsma junior is het nog wel afwachten of een eventuele overgang naar kan worden afgerond voordat vrijdagavond de transfermarkt sluit. “Danny moet een goed gevoel hebben, waar hij ook heen gaat. Zo niet, dan blijft hij gewoon bij Ajax. Hij staat open voor een verhuur, Ajax ook, alleen weet ik niet of het ook echt gaat gebeuren. Het is kort dag.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts