Oud-Ajacied Mido nieuwe hoofdtrainer Zamalek

Zamalek gooit oud-profvoetballer Ahmed Hossam, oftewel Mido, voor de leeuwen. Hij is aangesteld als hoofdtrainer. Mido staat morgen voor het eerst voor de groep bij Zamalek, zo meldt een correspondent van Goal.com. De aanvaller stopte aan het einde van het afgelopen jaar al op 30-jarige leeftijd met betaald voetbal, maar kan er blijkbaar geen genoeg van krijgen.

Zamalek is verre van een onbekende club voor Mido. Op 1 augustus 2000 verkocht Zamalek de toen piepjonge Egyptenaar voor 420.000 euro aan AA Gent. In 2009 keerde hij op huurbasis terug bij de club uit zijn land van herkomst.

Mido speelde ook in de nadagen van zijn carrière nog bij Zamalek. Na een mislukte terugkeer bij Ajax stapte hij transfervrij over naar de Egyptische topclub. Na vijftig competitiewedstrijden in de hoofdmacht ging hij nog één keer een Engels avontuur aan bij Barnsley.

De carrière van Mido leidde hem langs diverse Europese clubs. In 2003 stapte hij van Ajax over naar Olympiqeu Marseille, om een jaar later zijn geluk te beproeven bij AS Roma. Vervolgens kwam hij uit voor Tottenham Hotspur en Middlesbrough. Laatstgenoemde club verhuurde hem aan Wigan Athletic, Zamalek en West Ham United.

Tekst: Goal.com

Related posts