FC Utrecht – Ajax mogelijk zonder publiek

FC Utrecht vreest dat het de volgende thuiswedstrijd in de Galgenwaard zonder publiek moet spelen. Tijdens Utrecht – feyenoord zondagmiddag bleken er zo’n honderd rotterdamse fans tussen het Utrecht-publiek te zitten. Vaders met zonen vluchtten uiteindelijk het stadion uit.

Na de 1-0 van Utrecht werd duidelijk dat in het gezinsvak naast het uitvak veel feyenoord-fans aanwezig waren. De ME greep in, nadat het onrustig werd op de tribune, maar gek genoeg werden Utrecht-fans in het vak gemaand om het stadion te verlaten. Voorzitter Teun den Hartog is verbijsterd. ‘Het is óns stadion. Onze mensen moesten het vak uit, terwijl de feyenoord-supporters de wedstrijd wel hebben gezien. En het is verschrikkelijk voor al die geschrokken mensen. Ik denk dat FC Utrecht kaarten voor dit vak aan feyenoord heeft verkocht. Dit kan natuurlijk niet.’

De ongeregeldheden zijn niet nieuw voor de club en mede daarom staat er al een voorwaardelijke straf open voor een wedstrijd zonder publiek. Mocht de aanklager een onderzoek starten, dan is de kans aanwezig dat Utrecht de volgende thuiswedstrijd zonder fans moet spelen. Dat zou des te pijnlijker zijn, want op 2 februari komt rivaal Ajax op bezoek.

Tekst: Ajaxshowtime

Related posts