Ajax klaar voor Galatasaray

Ajax bereidt zich deze week in Turkije voor op de tweede seizoenshelft. Na vier dagen trainingskamp hebben de Ajacieden al zes trainingen in de benen. Vrijdagavond staat de eerste wedstrijd van 2014 op het programma. In Antalya treft Ajax het Galatasaray van Wesley Sneijder.

Tijdens het duel in Antalya zullen vrijwel alle spelers in actie komen, zo liet Frank de Boer eerder deze week al weten. Zowel tegen Galatasaray als later tegen Trabzonspor of Celtic speelt Ajax iedere helft met een ander elftal.

Nicolai Boilesen is de enige speler die momenteel nog niet helemaal topfit is. De verdediger kampte de afgelopen dagen met een griepje en ging ook donderdagochtend voortijdig terug naar het spelershotel. Pluspunt was wel dat hij voor het eerst weer een deel van de groepstraining heeft meegedaan nadat hij woensdag nog een eigen programma afwerkte. Tijdens de middagtraining was hij opnieuw van de partij.

De oefenwedstrijd Galatasaray – Ajax begint vrijdagavond om 19:30 uur Nederlandse tijd. Bij winst op de Turken strijdt Ajax zondag in de finale tegen de winnaar van Trabzonspor – Celtic. In geval van verlies speelt Ajax zaterdag om de derde plaats van de Antalya Cup. Beide oefenduels van Ajax zien live te zien op Fox Sports Eredvisie.

Tekst: Ajax.nl

Related posts