Gullit: ‘feyenoord verder in ontwikkeling dan Ajax dat profiteert van naïeve Eredivisie’

Ruud Gullit wil graag in de voetsporen treden van Willem van Hanegem als Ajax-criticaster en feyenoord-aanbidder. In zijn column in de Telegraaf laat Gullit zich dan ook lovend uit over feyenoord. Volgens de oud-voetballer kan aartsrivaal Ajax veel opsteken van de rotterdamse club. Gullit is van mening dat feyenoord qua ontwikkeling een voorsprong heeft op de Amsterdammers. “feyenoord is verder in zijn ontwikkeling. Die ploeg beheerst meerdere speelstijlen wat op zich een compliment waard is”, aldus Gullit.

“Ook Ajax moet op twee manieren kunnen spelen en presteren. Anders gaan zelfs landen als Zwitserland (denk aan FC Basel), je internationaal je voorbij. Ik hoop voor het Nederlandse voetbal dat we ons internationaal meer wapenen in 2014 en voor het resultaat durven gaan.”

Volgens Gullit kan feyenoord een serieuze rol gaan spelen in de titelstrijd. “Alleen trekt Ajax het meeste profijt van de vaak naïeve speelwijze van de andere clubs in de Eredivisie. Maar ik kijk graag naar de feyenoord-manier van spelen.”

“Zoals ze tegen PEC Zwolle speelden, was het een mix van Ajax en het goede PSV in 2005 onder Guus Hiddink met Phillip Cocu, Mark van Bommel, Heurelho Gomes en Alex. Je zag feyenoord op z’n tijd gas geven en weer terugnemen, de aanval van achteruit opbouwen om dat af te wisselen met de lange bal op Graziano Pelle. Het is voor mij de ideale mix”, aldus gekeken door het feyenoord-brilletje van Ruudje Gullit.

Bron: De Telegraaf

Related posts