Topoverleg in januari over wellicht toelaten feyenoord-fans bij bekerkraker

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam zet de deur voor de feyenoord-fans op een kier voor de bekerkraker in de ArenA tegen Ajax. „De kwestie met of zonder publiek, daar komen we in januari op terug”, aldus de Amsterdamse burgervader tegenover De Telegraaf.

„Ik wil daar graag samen met de rotterdammers naar kijken, want voetbalfeesten zijn leuk als het echte feesten kunnen zijn. Dat doen we dus in gezamenlijkheid, lekker na de kerst. Deze kwartfinale is een mogelijkheid om hier weer eens naar te kijken. Ook op dit vlak geldt: ik wens iedereen het beste toe in 2014”, aldus Van der Laan.

Vanwege ernstige ongeregeldheden tussen fans van Ajax en feyenoord werd in 2009 door de burgemeesters van rotterdam en Amsterdam de ’vijfjarenregeling’ ingesteld, waardoor de klassiekers vijf jaar lang zonder uitpubliek zouden worden gespeeld. Die regeling is nog steeds van kracht als op 22 januari de bekerwedstrijd tussen Ajax en feyennord wordt gespeeld.

Op woensdag 8 januari staat een groot overleg op de agenda tussen alle betrokken partijen: de KNVB, het bestuur van zowel Ajax als feyenoord, de politietop uit Amsterdam en Rotterdam en vertegenwoordigers van beide supportersverenigingen. „Er is onderling afgesproken tot die tijd geen mededelingen te doen”, aldus een woordvoerder van Ajax.

Tekst: De Telegraaf

Related posts