VI-watcher: ‘Bojan bracht te weinig tegen Milan’

Frank de Boer posteerde Bojan Krkic tegen AC Milan in de punt van de aanval, maar de huurling van Barcelona kon daar geen potten breken. Simon Zwartkruis, Ajax-watcher van Voetbal International, is derhalve kritisch op zijn prestatie in San Siro.

”Voorin vond ik Bojan tegenvallen. Hij is juist iemand die met zijn internationale ervaring op had moeten staan, maar ik heb hem bijna niet gezien”, begint Zwartkruis zijn betoog tegenover Ajax Showtime. ”Ja, een paar losse flodders uit de tweede lijn, maar hij heeft veel te weinig gebracht. Sowieso was het rendement niet goed. Er waren 24 doelpogingen, waarvan veel uit de tweede lijn. Lasse Schöne is alleen de enige die dat goed kan.”

Zwartkruis is ook niet tevreden over het optreden van de backs van Ajax, die volgens hem te weinig deden met de geboden ruimte, en de rol van invaller Mike van der Hoorn als stormram: ”Hij won wel veel kopduels, maar dat leverde ook niets op. Voetballend creëerden ze meer, maar ik begrijp wel dat je opportunistisch wil spelen in de slotfase.”

Tekst: Voetbalcentraal

Related posts