Kaká aast op mijlpaal: ‘Tegen Ajax is een mooie gelegenheid’

Kaká hoopt woensdagavond tegen Ajax een mijlpaal te bereiken. De aanvallende middenvelder maakte tot dusver 99 doelpunten in het shirt van AC Milan en wil zo snel mogelijk op 100 goals terecht komen. “Het zou prachtig zijn om mijn jubileumtreffer in San Siro te maken. Woensdag is een mooie gelegenheid”, zegt Kaká in gesprek met La Gazzetta dello Sport.

De Braziliaan is bezig aan zijn tweede periode bij Milan, dat de voormalig wereldvoetballer van het jaar in 2009 verkocht aan Real Madrid. Het avontuur van Kaká in Spanje werd geen succes en in de zomer keerde hij terug naar Milan. Sinds zijn rentree maakte hij 4 doelpunten voor i Rossoneri en dat brengt zijn totaal op 99 treffers voor de Italiaanse topclub.

Woensdag hoopt Kaká tegen Ajax zijn honderdste goal voor Milan te maken. De dribbelaar viert zijn doelpunten meestal door naar de hemel te kijken en te wijzen, maar bedankte bij zijn laatste goal in het San Siro (tegen Genoa) de supporters. “Zij hebben mij altijd gesteund in zware tijden en ik wilde laten zien dat ik dat zeer waardeer”, legt Kaká uit.

Tekst: Voetbalzone

Related posts