Column Ron Schiltmans: ‘Zwart kijken in Milaan’

Dit wordt voor Ajax de meest relaxte allesbeslissende laatste Champions League-ronde ooit. Op zich mogen we ons al op de schouder slaan, omdat we het tot die laatste speeldag spannend hebben weten te houden. Maar het feit dat we in Milaan opnieuw geschiedenis kunnen gaan schrijven, maakt onze deelname nú al meer dan geslaagd. Het geeft ons een trots gevoel, hoe het vanavond in San Siro ook afloopt.

Nog niet zo heel lang geleden vonden we ons meer geschikt voor de Europa League. U weet wel, die competitie in galmend lege stadions, waar de Nederlandse middenmoter PSV met frisse tegenzin onze donderdagavonden aan gort speelt. Tegen clubs met onmogelijke namen. Als je die hardop uitspreekt, ziet de gemiddelde EHBO-er in je directe omgeving er gelijk de eerste tekenen van een lichte beroerte in. Zeg nietsvermoedend “Ludogorets” of “Tjornomorets” en je hebt binnen vijf seconden een pilletje onder je tong. Nog een reden om vanavond in Milaan te willen winnen. Voorafgaand aan ‘Barcelona-thuis’ hadden we…………

Lees verder op: Ron Schiltmans.nl

Related posts