Ajax krijgt Milan niet op de knieën maar gaat overwinteren in Europa League: 0-0

Het is Ajax niet gelukt om te overwinteren in de Champions League. De Ajacieden speelden in het allesbeslissende duel met AC Milan meer dan een uur in overtal door een vroege rode kaart voor Riccardo Montolivo, maar het lukte niet om het numerieke overwicht uit te buiten: 0-0. Het team van coach Frank de Boer had een zege nodig en bekert door het gelijkspel door in de Europa League.

KLIK HIER VOOR HET FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Door de remise eindigt Ajax met acht punten op de derde plaats in poule H achter Milan, dat negen punten heeft. Barcelona verpletterde Celtic in Camp Nou met 6-1 en eindigt met dertien punten als eerste in de poule. Celtic wordt vierde met drie punten.

De wedstrijd begon levendig in de eerste minuten. Nadat Jasper Cillesen een vrije trap van Mario Balotelli keerde was er een mogelijkheid voor Viktor Fischer. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Christian Poulsen tegen de paal. Ook de volgende goede kans was voor Ajax. Milan-doelman Christian Abbiati moest gestrekt naar de hoek om een kopbal van Davy Klaassen te keren.

Na ruim twintig minuten moest Milan met een man minder verder. Aanvoerder Riccardo Montolivo ging hard door op Poulsen en werd door arbiter Howard Webb met een rode kaart van het veld gestuurd. In het vervolg van de eerste helft gebeurde er weinig. Ajax had een licht overwicht, maar beide ploegen kwamen niet tot grote kansen. In de rust wisselde trainer Frank de Boer Danny Hoesen voor Poulsen, waardoor Lasse Schöne terugzakte naar het middenveld.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld: de tien man van Milan lieten zich terugzakken en het spel speelde zich grotendeels af op Milanese helft. Opnieuw was de eerste mogelijkheid voor Ajax, maar Fischer kwam net niet goed uit met zijn passen en schoot over. Ajax domineerde, maar had moeite om de Milanese muur te slechten. Na ruim een uur vonden de Amsterdammers een gaatje in de defensie van de Italianen, maar Klaassen stuitte met een schot op doelman Abbiati.

Met nog twintig minuten te spelen trachtte De Boer de druk op de verdediging van Milan nog wat verder op te voeren met het inbrengen van spits Kolbeinn sigthorsson. Niet veel later schoot Fischer rakelings langs het doel van Abbiati. Milan greep alles aan om tijd te rekken en slaagde daarin. Ajax kwam in de laatste seconde nog tot een grote mogelijkheid voor Klaassen, maar hij zag zijn inzet rakelings naast gaan.

AC Milan – Ajax 0-0

Scheidsrechter: Webb (Eng)
Toeschouwers: 65.000
Gele kaarten: Balotelli, De Jong, De Sciglio, Muntari (Milan), Blind (Ajax)
Rode kaarten: Montolivio (Milan)

Opstelling AC Milan: Abbiati; De Sciglio, Bonera, Zapata, Constant; Montolivo, De Jong, Muntari; Kaka(/81 Mexes), Balotelli, El Shaarawy(/24 Poli)

Opstelling Ajax: Jasper Cillessen, Ricardo Van Rhijn, Niklas Moisander, Stefano Denswil, Daley Blind, Davy Klaassen, Christian Poulsen(/46 Danny Hoesen), Thulani Serero(/81 Mike van der Hoorn), Lasse Schöne, Bojan Krkic(/72 Kolbeinn Sigthorsson), Viktor Fischer.

Related posts