Video: Laatste training voor AC Milan – Ajax

Dinsdagavond trainde Ajax voor het laatst voor het duel tegen de rood-zwarten in Milaan. Onder luid gejoel van enkele tientallen fans liep het team van De Boer zich warm.

In het stadion waar hij 3 jaar geleden debuteerde als hoofdcoach van Ajax verklapte De Boer tijdens de training niets over zijn basisformatie. Het was een beetje mistig in San Siro en ook de trainer van de club uit Amsterdam hulde zich in nevelen. ‘Alle 18 spelers die hier zijn kunnen starten. Ik vertel ze woensdag wie beginnen.’

Een van de vragen is of Bojan Krkic of Danny Hoesen als centrumspits start. Daarnaast moet de coach beslissen of hij de rechtsbenige Ruben Ligeon als linksback laat spelen. Als hij dat niet aandurft, dan keert Daley Blind terug naar de defensie en komt er op het middenveld een plaats vrij voor Christian Poulsen.

Of het nu goed of slecht afloopt, het duel met AC Milan zal een goede les zijn voor het jonge elftal van Ajax. ‘Deze wedstrijd nemen ze zeker mee’, verwacht ook De Boer, die met zijn ploeg verder bekert in de Europa League als AC Milan niet wordt verslagen.Tekst: AT5

Related posts