De Boer niet te spreken over opzet Jupiler League

Frank de Boer is bepaald niet tevreden met het huidige systeem van de Jupiler League. De oefenmeester van Ajax vindt het onzin dat spelers die in het weekend mee hebben gedaan met Ajax 1, niet meer met Jong Ajax mee mogen doen.


“Met alle respect voor de jongens die nu spelen, maar dat zijn niet onze toptalenten. Je wilt een jonge speler het gevoel geven dat hij bij het team hoort en dat komt vaak neer op vijf of tien minuten invallen”, stelt De Boer ontevreden op een persconferentie. “Zo’n jongen kan op maandag geen negentig minuten meer maken en dat kan niet de bedoeling zijn.”

De Boer kan zich ook inleven in zijn collega-trainer Alfons Groenendijk, die als trainer van Jong Ajax wekelijks moet puzzelen om een opstelling te maken. “Ik kan me voorstellen dat Alfons soms met de handen in het haar zit”, gaat de coach verder. “We moeten bekijken of dit de juiste oplossing is, want je remt nu talenten. Sommige spelers hebben zeventig of tachtig procent van alle wedstrijden gespeeld en nogmaals, dat kan niet de bedoeling zijn.”

Tekst: Soccernews

Related posts