Dijks: ‘Als ik me goed ontwikkel, kan ik de concurrentie met Boilesen aan’

Mitchell Dijks weet nog niet wat zijn plannen zijn voor volgend seizoen. De linksback wordt momenteel verhuurd aan sc Heerenveen, maar is nog altijd eigendom van Ajax. In Amsterdam heeft hij met Daley Blind en Nicolai Boilesen echter twee sterke concurrenten voor zich. Afwachten is voorlopig dan ook het devies, stelt de twintigjarige verdediger in Over de Vleugels.

“Ik wil eerst kijken wat Ajax wil”, aldus Dijks, die zegt verder te gaan kijken als Blind en Boilesen in Amsterdam blijven. Ook in dat geval sluit hij een terugkeer echter niet volledig uit. “Ik weet ook niet precies wat Ajax met Blind wil doen, aangezien hij nu op het middenveld speelt. Als ik mij goed ontwikkel bij Heerenveen denk ik dat ik zeker de concurrentie aan kan gaan met Boilesen.”

Dijks zegt dat het spelen in de hoofdstad wel weer een omschakeling zal vergen. Bij Heerenveen is de druk namelijk veel minder groot. Bij Ajax is die volgens hem ‘enorm’. “Bij psv en feyenoord heb je natuurlijk ook druk, maar ik denk dat het bij Ajax nog een stuk meer is.” Ten slotte laat de jonge verdediger zich ook uit over Oranje, waar de linksbackpositie al tijden een zorgenkindje is. “Ik houd me ook nog niet echt bezig met Oranje. Ik moet eerst mezelf laten zien bij Heerenveen, maar later zie ik mezelf zeker in Oranje spelen”, besluit hij.

Tekst: Voetbalzone

Related posts