De Boer: ‘Van Gaal wist een half jaar geleden nog niet eens wie Veltman was’

Frank de Boer is zeer te spreken over de ontwikkeling van Joël Veltman, die dinsdag tegen Colombia (0-0) al zijn debuut in het Nederlands elftal maakte. De coach van Ajax omschrijft de verdediger als ‘een nuchtere jongen die heel goed weet waar zijn sterktes en zwaktes liggen’.

“Ik denk dat hij gebaseerd op wat ik de laatste twee jaar gezien heb wel al bij de beste verdedigers in Nederland hoort”, citeerde NUsport De Boer, die een half jaar geleden al bondscoach Louis van Gaal verwittigde over het talent. “Toen wist hij volgens mij nog niet eens wie Veltman was. Ik denk dat hij daar inmiddels wel achter is.”

Volgens De Boer is het aantrekken van Mike van der Hoorn, voor een bedrag van vier miljoen euro, desondanks gerechtvaardigd. “Omdat wij twee goede centrale verdedigers nodig hebben”, repliceerde De Boer, die wees op de blessureproblemen. “Hij kan ook richting het niveau van Veltman. Van der Hoorn heeft alles mee en heeft al een heel goed jaar gehad bij Utrecht. Ik vind dat hij deze weken echt stappen aan het maken is, hij komt er ook aan.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts