‘De Boer ziet geen reden veel te veranderen’

Ajax zal aanstaande zondag in het duel met NEC vermoedelijk met dezelfde elf spelers starten als afgelopen woensdag. Toen won de ploeg van Frank de Boer overtuigend het Champions League-duel met Celtic. De Boer ziet dan ook geen reden om veel te wisselen.

“Ik zie geen reden zondag tegen NEC veel te wisselen. Ook in die wedstrijd zou Siem de Jong in de spits een goede optie zijn”, aldus De Boer op de clubwebsite. Hij vindt dat de zege op Celtic op het juiste moment kwam. “De spelers moeten beseffen met welk gevoel ze nu in de kleedkamer zitten. Koppies omhoog en borst vooruit. Wat ze tegen Celtic hebben laten zien is de juiste spirit en net dat beetje extra dat nodig is.”

“Het moet bij de spelers toch een keer gaan leven dat we ook in de wedstrijd na een Europees duel, zoals zondag tegen NEC, dat moeten laten zien. Want het begint met passie en strijd. Als we zo spelen, dan zullen er meer goede resultaten volgen. Hopelijk pakken ze dat signaal op en is dit de start van een mooie reeks”, gaat De Boer verder.

Hoewel de trainer vertrouwen heeft in zijn ploeg is hij toch op zijn hoede voor de hekkensluiter. “NEC heeft de stijgende lijn te pakken en heeft vertrouwen opgebouwd. Wij moeten ons eigen spel spelen, maar ook het gevecht niet schuwen. Winnen van NEC betekent ook dat je lekker de interlandperiode ingaat.”

Tekst: Elfvoetbal

Related posts