Veltman na wedstrijd van zijn leven: ‘Deze zit wel in mijn top drie’

Frank de Boer was woensdagavond lyrisch over het optreden van Joël Veltman in het Champions League-duel tussen Ajax en Celtic (1-0). In de optiek van de oefenmeester van Ajax had de jonge verdediger op de vierde speeldag van het Europese toernooi de wedstrijd van zijn leven gespeeld. Veltman zelf nam de complimenten in ontvangst en was zelf ook tevreden.

“Deze zit wel in mijn top drie. Ik zat bijna overal tussen en dat voelt altijd goed voor een verdediger”, vertelde Veltman aan Novum Nieuws. Ajax wilde volgens Veltman laten zien dat men nog steeds kan voetballen. “Dat is volgens mij zeker gelukt. Ik denk dat we goed speelden.”

Door de nederlaag van AC Milan in en tegen Barcelona heeft Ajax nog maar één punt minder dan de Italianen; Celtic staat een punt achter het team van De Boer. “Natuurlijk houd je de tweede plek altijd in je achterhoofd. Als we er nog een van de twee winnen, zou het zo maar kunnen dat je doorgaat.” Ajax speelt eerst thuis tegen Barcelona en sluit de groepsfase af in Milaan. Celtic wacht een thuisduel met Milan en een lastige uitwedstrijd in Barcelona.

Tekst: Voetbalzone

Related posts