Ajax Vrouwen spelen gelijk bij ADO Vrouwen: 3-3

De Ajax Vrouwen hebben de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag Vrouwen dinsdag gelijkgespeeld: 3-3. Mandy Versteegt, Anouk Hoogendijk en Claudia van den Heiligenberg scoorden. De Hagenaars maakten in de slotminuten gelijk.

Het was alweer een maand geleden dat zijn ploeg voor het laatst in actie kwam. Na de 7-0 overwinning op PEC Zwolle stond aanvankelijk nog het duel met FC Twente gepland op 12 oktober, maar die wedstrijd werd afgelast door hevige regenval. De speelsters, van wie een aantal tussendoor nog interlandverplichtingen hadden, hadden zodoende lange tijd om zich voor te bereiden op het midweekse duel met de vrouwen van ADO Den Haag, die zich vorig seizoen tot een ware angstgegner van Ajax ontpopten. Toen wonnen zij tweemaal met 2-1, wat in beide gevallen niet onverdiend was.

Trainer Engelkes, die zeer teleurgesteld was: ,,Of ik vooraf had getekend voor een gelijkspel? Nee, zeker niet. We kwam hier voor de winst. Na de 2-3 hadden we de boel op slot moeten gooien. Dan moet je de wedstrijd dood maken, maar helaas gaat het dan alsnog mis. Erg jammer.’’

Opstelling Ajax Vrouwen:
Ubachs, Sharpe, Koster, Zeeman (75. Manduapessy), Hogewoning, Hoogendijk, Van Lunteren, Middag, Van den Heiligenberg, Versteegt, De Ridder.

Tekst: Ajax.nl

Related posts