De Boer: ‘Het is jammer dat we Boerrigter verliezen’

Derk Boerrigter zal vermoedelijk nog deze dinsdag zijn transfer naar Celtic afronden. De vleugelaanvaller moet nog het tweede deel van de medische keuring ondergaan en als er geen problemen aan het licht komen, zal hij voor ongeveer twee miljoen euro worden overgenomen van Ajax. Frank de Boer zegt in de Daily Record dat hij Boerrigter toch met enige tegenzin laat gaan.

De Boer was in het afgelopen seizoen vaak kritisch op Boerrigter, die zijn basisplaats verloor aan de jonge Viktor Fischer. “Hij was een belangrijke speler en het is eeuwig zonde dat hij geblesseerd raakte”, zegt De Boer. “Hij is nu weer fit en werkte hard om terug te komen op het niveau wat hij had toen ik hem contracteerde. Derk had echter nog een eenjarig contract en ik heb hem gezegd dat hij een keuze moest maken.”

“Wij wilden best wachten, want hij kon nog steeds bruikbaar zijn”, vervolgt De Boer. “Maar voor hemzelf is het misschien beter dat hij vertrekt. Derk is 26 jaar en wil iedere wedstrijd spelen. Voetballend gezien is dit het beste voor hem. Maar als er geen clubs waren gekomen met interesse en hij was gebleven, dan was ik ook blij geweest, want hij kan een topspeler zijn.”

De Boer speelde zelf ooit voor Glasgow Rangers en weet dus wat Boerrigter kan verwachten in Schotland. “Derk heeft mij niet gevraagd naar het leven in Glasgow, maar ik zal hem alles vertellen als hij mij er naar vraagt. Ik hoorde zondag pas van de interesse van Celtic. De fans zullen blij zijn met hem. Het is jammer dat we Derk verliezen, ook al heeft hij het laatste jaar niet veel gespeeld”, besluit de coach.

Tekst: Voetbalzone

Related posts