Jong Ajax speelt gelijk tegen Noordwijk: 0-0

De oefenwedstrijd vv Noordwijk – Jong Ajax is maandagavond in 0-0 geëindigd. Het duel op sportpark Duinwetering betekende voor Jong Ajax de laatste oefenwedstrijd in aanloop naar de start van de Jupiler League. In totaal kwamen er 19 spelers van Jong Ajax in actie in Noordwijk.

Exact een week voor de competitiestart in de Jupiler League kon trainer Fons Groenendijk zijn spelers nog één keer in actie zien. Twee dagen na de oefenwedstrijd tegen Jupiler League-club Almere City (1-1) stond er dit keer een krachtmeting met een club uit de Topklasse op het programma.

Voor rust gebeurde er weinig op Sportpark Duinwetering. Zowel Jong Ajax als gastheer Noordwijk stichtte slechts één keer echt gevaar voor het doel van de tegenstander. Namens Ajax was Marvin Höner het dichtst bij een doelpunt. Op slag van rust kopte de Duitse aanvaller een voorzet van Boban Lazic over het doel van Noordwijk heen.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Kansen bleven schaars. Jong Ajax, inmiddels met veel nieuwe namen binnen de lijnen, perste er in het laatste kwartier nog wel een slotoffensief uit. Vincent Vermeij kreeg richting het einde van de wedstrijd de grootste kans van de avond, maar de invaller kopte de bal tegen de lat.

Jong Ajax speelt maandag 5 augustus om 20:00 uur de eerste wedstrijd in de Jupiler League. De thuiswedstrijd tegen Telstar wordt op het vernieuwde sportcomplex de Toekomst gespeeld.

Opstelling Jong Ajax: Schmitz (46. Alblas), Tete (60. Vermeij), Gravenberch, Sporkslede (46. Nieuwpoort), Marinkovic, De Kamps (46. Enoh), Boccara, El Hasnaoui (46. Lobotka), Lazic, Castillion (30. Hendriks, 60. Bitter), Höner (46. Lukoki).

Tekst: Ajax.nl