Eerbetoon voor ‘echte Ajacied’ De Jong: ‘Mooi dat publiek je naam zingt’

De keuze van Siem de Jong om hoe dan ook nog een seizoen bij Ajax te blijven, leverde de middenvelder zaterdag tijdens de Johan Cruijff SChaal een eerbetoon op in de vorm van een spreekkoor: “Siem de Jong, wie kent hem niet. Siem de Jong, Siem de Jong is een echte Ajacied”, zo klonk het in de Amsterdam ArenA.

“Ik zat zelf niet heel goed in de wedstrijd, dus was blij dat ik die winnende goal nog kon maken”, reageert De Jong maandag in De Telegraaf op het eerbetoon. “Dan is het mooi dat het publiek je naam zingt.” Het contract van De Jong loopt nog twee seizoenen door. De captain heeft nog niet de behoefte om naar het buitenland te gaan.

Nicklas Moisander vindt dat De Jong ‘een mooi signaal’ heeft gegeven. “Voor Ajax is dat een bijzonder teken, dat de aanvoerder en leider van de ploeg zo’n statement maakt”, vertelt de verdediger aan NUsport. Ajax houdt nog wel rekening met een zomers vertrek van Christian Eriksen en/of Toby Alderweireld.

Tekst: Voetbalzone

Related posts