PEC Zwolle doelman Boer in belangstelling Ajax en psv

PEC Zwolle-doelman Diederik Boer zou deze zomer nog wel eens een transfer kunnen maken. De 32-jarige doelman staat namelijk in de belangstelling van Ajax en psv. Dit heeft de technisch directeur van Zwolle, Gerard Nijkamp, laten weten.

“Boer staat in de belangstelling van zowel Ajax als psv en dat zijn ook de enige twee clubs waar hij interesse in heeft als het concreet wordt”, aldus Nijkamp in gesprek met Voetbal International. “We hebben er met de komst van de ervaren Kevin Begois (overgekomen van FC Den Bosch, red.) al goed op geanticipeerd.”

Boer lijkt, als de interesse concreet wordt, in aanmerking te komen als reservedoelman bij Ajax of psv. Ajax heeft met Kenneth Vermeer en Jasper Cillissen namelijk al twee doelmannen die om de plek onder de lat strijden. Ook PSV heeft met Jeroen Zoet en Przemyslaw Tyton twee potentiële eerste doelmannen voor aankomend seizoen onder contract. Verder beschikt PSV ook over de getalenteerde Nigel Bertrams.

Boer heeft nog een contract tot medio 2014 bij Zwolle en kwam voor nog andere club uit in zijn loopbaan. In het seizoen 2002/2003 maakte hij zijn debuut voor de Eredivisionist en sindsdien speelde hij 272 competitieduels voor de club. In 1995 belandde hij in de jeugdopleiding van PEC Zwolle. Daarvoor speelde hij in de jeugd van amateurclub Flevo Boys.

Tekst: Soccernews

Related posts