Hoesen: ‘Dat Ajax langskwam was speciaal, maar ik had wel mijn bedenkingen’

Danny Hoesen verbond zich een jaar geleden vrij verrassend aan Ajax. De aanvaller had er net een seizoen als huurling opzitten bij Fortuna Sittard en deed het daar naar behoren, maar menigeen vroeg zich af of hij degene zou zijn die in de toekomst de aanval zou leiden in Amsterdam. Zelf had Hoesen ook zo zijn bedenkingen voor hij Fulham verliet voor Ajax, geeft hij toe.

In een interview met ELF Voetbal zegt de 22-jarige Hoesen dat Marc Overmars zich persoonlijk meldde. “Er kwamen heel veel clubs voorbij, maar elke keer ging het nét niet door. Dan deed Fulham weer moeilijk, dan was de prijs weer niet juist. Dat Ajax langskwam was natuurlijk heel speciaal, maar ik had wel mijn bedenkingen. De vraag was: wat zijn ze met mij van plan? Krijg ik wel speeltijd?”

Het gesprek dat Hoesen voerde met directeur voetbalzaken Overmars trok hem uiteindelijk over de streep: hij tekende een driejarig contract in Amsterdam. De bedoeling was dat Hoesen middels een speciaal trainingsprogramma fit en sterk werd gemaakt voor de tweede seizoenshelft. Eerder dan gedacht deed Frank de Boer echter al een beroep op hem, omdat Kolbeinn Sigthórsson wegviel. Hoesen speelde vervolgens 25 duels en scoorde 7 keer.

Tekst: Voetbalzone

Related posts