Transfercarrousel draait dit jaar nog twee dagen langer door dan gebruikelijk

Voor veel supporters is het een drama: de onzekerheid die transferperiode heet: wie blijft er, wie vertrekt, de onzekerheid, de geruchten, de onzin en veelal waanzin kenmerkt voor hen deze periode. Wij hebben wat dat betreft slecht nieuws: dit jaar duurt het circus nog twee dagen langer ook! De transferperiode in het betaald voetbal loopt dit jaar van 11 juni 2013 tot en met 2 september 2013, meldt de KNVB via de officiële site. Nederlandse clubs krijgen zodoende twee dagen extra de tijd om zaken te doen op de transfermarkt.

Normaal gesproken sluit de transferperiode op 31 augustus. “Als de gebruikelijke slotdag (31 augustus) in het weekend valt, verplaatsen we die altijd naar de eerstvolgende werkdag”, legt de bond uit. Omdat 31 augustus een zaterdag is, heeft men de deadline verplaatst naar maandag 2 september.

De geruchtencarrousel is behoorlijk op gang, de daadwerkelijke transfercarrousel daarintegen draait echter nog niet op volle toeren, zo blijkt uit de cijfers van de bond. In de eerste tien dagen van de transferperiode vonden er veertig overschrijvingen plaats in het betaald voetbal. Vorig jaar waren dat er dertig meer.

Tekst: o.a. KNVB.nl

Related posts