Perez: ‘De Boer ziet zijn fantastische kwaliteiten, maar het is aan hem’

Het debuutseizoen van Lucas Andersen bij Ajax was bepaald geen onverdeeld succes. De jeugdige Deen kwam in de hoofdmacht niet verder dan een invalbeurt van tien minuten en speelde zelfs met de gedachte om te vertrekken, gaf hij onlangs toe. Volgens Kenneth Pérez bezit Andersen voldoende kwaliteiten, maar moet hij dat wel laten blijken.


Andersen heeft zelf verteld dat het succes van zijn landgenoten voor druk zorgde. Pérez begrijpt dat niet; de jeugdtrainer vindt dat zijn landgenoot ‘Lucas moet zijn en niemand anders’. “Hij maakte vanuit de Deense competitie de overstap naar het jeugdteam van een andere club. Misschien is het moeilijk om je terug te vechten, als je gewend bent om veel te spelen in de Superligaen”, legt Pérez uit in gesprek met TV2. “Hij kan ver komen, maar Viktor Fischer is een van zijn concurrenten. Dat is een fantastische speler.”

Volgens de oud-middenvelder ontwikkelt Fischer zich sneller dan Andersen. “Maar de laatste keer dat ik Lucas sprak, vertelde hij dat hij zich meer thuis voelt en klaar is om zijn potentieel te tonen. Frank de Boer ziet zijn fantastische kwaliteiten, we spreken samen over Lucas. Maar het is aan hem. Of je nu te maken hebt met concurrentie of niet, je moet bewijzen dat je goed genoeg bent. Hij moet aantonen dat hij een stabiele waarde kan zijn en niet slechts op momenten.”

Tekst: Soccernews

Related posts