Eriksen treurt: ‘Na vandaag hoeft AC Milan me niet meer, denk ik’

Christian Eriksen beleefde dinsdag een avond om heel snel te vergeten. De spelmaker begon in de basis aan zijn 36ste interland voor Denemarken, maar kreeg flink klop van groepsgenoot Armenië. Het werd liefst 0-4 in Kopenhagen en daardoor is het WK 2014 verder weg dan ooit voor Eriksen en zijn landgenoten. De Ajacied reageerde na afloop bitter teleurgesteld op het duel.

De bedoeling was de achterstand op Italië, Bulgarije en Tsjechië te verkleinen, maar het zat er geen moment in voor Denemarken. “Zij maken er vier, wij nul”, was de trieste conclusie van Eriksen in gesprek met Ekstra Bladet. “Wat er mis ging vanavond? Ik weet het niet. Onze plannen werkten niet, niets werkte. Tegen Georgië kwamen we nog terug in de wedstrijd, we bewezen dat we dat kunnen.”

“Maar vanavond niet, het liep niet. We hebben onze kansen gehad, maar helaas”, aldus Eriksen. “We moeten allemaal bij onszelf te rade gaan, het is heel jammer dat het zo is misgegaan. Niemand, ook ik niet, had dit zien aankomen. Meedoen aan het WK is nu heel ver weg.” Op de vraag wat er waar is van het nieuwste gerucht rond zijn persoon, dat AC Milan hem zou willen hebben, reageerde Eriksen zuchtend. “Na vandaag hoeven zij me niet meer, denk ik.”

Tekst: Voetbalzone

Zie ook eerdere bericht:
11-06-2013: Özbiliz geeft met Armenië het Denemarken van Eriksen een pak slaag

Related posts