Mido zet punt achter loopbaan

De loopbaan van Ahmed ‘Mido’ Hossam zit erop. De aanvaller speelde in het afgelopen seizoen slechts een wedstrijd voor Barnsley en hij kwam dan ook niet in aanmerking voor een langer verblijf bij de club uit de Championship. Mido heeft besloten om niet op zoek te gaan naar een nieuwe club: op Twitter meldt de Egyptenaar dat hij zijn voetbalschoenen per direct aan de wilgen hangt.

Zodoende komt er een einde aan een veelbesproken loopbaan. De dertigjarige Mido begon zijn carrière bij Zamalek en belandde via AA Gent bij Ajax, waar hij anderhalf jaar bleef. De aanvaller speelde vervolgens nog voor Celta de Vigo, Olympique Marseille, AS Roma, Tottenham Hotspur, Middlesbrough, Wigan Athletic, Zamalek én West Ham United, voordat Martin Jol Mido in 2010 terug naar Ajax haalde.

De tweede periode van de aanvaller in Amsterdam werd geen succes. Mido speelde vijf competitieduels, waarvan vier als invaller, en kampte met het nodige overgewicht. De Afrikaan ging al snel weer weg en speelde nog voor Zamalek en Barnsley, maar zijn laatste duel dateert van 10 november 2012, toen hij een halfuurtje mee mocht doen bij laatstgenoemde club. Mido vindt het nu mooi geweest en heeft zijn voetbalpensioen aangekondigd.

Tekst: Voetbalzone

Related posts