De Boer: ‘Het is het proberen waard en dat gaan we zeker doen’

In de jaren zeventig glorieerde Ajax in Europa en midden jaren negentig behoorde het opnieuw tot de sterkste elftallen ter wereld. Heden ten dage is de achterstand op buitenlandse clubs echter immens en lijkt het winnen van de Champions League een utopie. Ronald de Boer, speler in Ajax’ beste dagen en nu jeugdtrainer in Amsterdam, hoopt dat de club vanuit de jeugd kan blijven bouwen aan succes.

Met name qua financiën kunnen Nederlandse clubs de top van Europa niet meer bijbenen, maar goed opleiden blijft een kwaliteit waarmee je ver kunt komen. Dat realiseert ook De Boer zich. In een interview met ELF Voetbal geeft de tweelingbroer van hoofdtrainer Frank de Boer aan dat teams als Barcelona achterhalen heel lastig wordt voor Ajax. “Maar we zijn er wel mee bezig. Wij willen bij Ajax het jeugdvoetbal-niveau omhoog brengen.”

“Goed is niet meer goed genoeg, het moet super zijn. Maar de inhaalslag zal waarschijnlijk nooit genoeg zijn om de top te bereiken, want die jongens zijn dan alweer weg en die zitten dan bij die club. Maar het is het proberen waard en dat gaan we zeker doen”, benadrukt De Boer. Volgens de oud-middenvelder annex aanvaller ligt de Eredivisie mijlenver achter op de Bundesliga, Primera División en Premier League. “Italië is misschien een ander verhaal, maar de achterstand is groot. We doen er alles aan om dat in te lopen.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts