Schöne: ‘Wij kunnen omgaan met druk’

Lasse Schöne maakt zich ondanks het puntverlies tegen Heerenveen van afgelopen vrijdag nog geen zorgen. ‘We hebben alles in eigen hand en staan er nog steeds goed voor’, laat de middenvelder weten tegenover Ajax Life.

Wel was de Deen verbaasd over de agressieve tactiek van Heerenveen: ‘Ik denk dat ze dit vooraf hebben afgesproken: niet overnemen, maar je man volgen. In andere wedstrijden kwamen we vaker vrij te staan. Dat deed Heerenveen vrij aardig. Als NAC hetzelfde gaat doen, is het aan ons om iets nieuws te verzinnen’, aldus Schöne.

Opvallend is dat de middenvelder van Ajax aangeeft dat de Amsterdammers beter spelen met de druk op de ketel: ‘Ajax is misschien wel op zijn best als het zondag om 16.30 uur aftrapt, terwijl anderen de punten al binnen hebben en er dus gewonnen moet worden.’ Toch hoeft het volgens de Deen geen probleem te zijn dat Ajax op zaterdagavond speelt. ‘Het klopt dat we op zaterdag spelen, maar zoals ik al zei: wij kunnen goed omgaan met de druk. Dat hoeft helemaal geen thema te zijn. Dit ene puntje kan nog heel belangrijk worden. We staan er helemaal niet slecht voor. Ik denk ook helemaal niet dat we een wake-up call nodig hebben’, klinkt het zelfverzekerd.

Schöne laat ook weten dankbaar te zijn voor de steun die zijn ploeg krijgt van het publiek in de Amsterdam Arena: ‘Het hielp wel dat de sfeer tijdens het rondje na afloop gewoon goed was. Ik snap dat het publiek ook liever had gewonnen, maar er stonden nog steeds veel mensen voor ons te klappen. De sfeer was prima. We werden niet de put in geduwd. Dat was fijn.’

Bron: Ajaxlife

Related posts