‘Als Danny zich zo door ontwikkelt, kan hij wellicht een stapje hogerop’

De naam van Danny Hoesen is inmiddels wel bij de meeste volgers van het Nederlands voetbal bekend, maar een jaar geleden was daar geen sprake van. De aanvaller speelde toen op huurbasis bij Fortuna Sittard, dat hem mocht lenen van Fulham. Door een noodgreep kwam Hoesen in de basiself terecht en dat pakte behoorlijk goed voor hem uit, herinnert trainer Tini Ruijs zich nog.

Ruijs was het die Hoesen vorig seizoen voor de leeuwen gooide. De coach zette Harrie Gommans op de bank ten faveure van de jonge aanvaller, die eigenlijk een rechtsbuiten was. En niet eens zo’n goede. “Danny was een matige rechtsbuiten, maar ik zag het wel in hem zitten als spits. Ik zei: ‘Je krijgt vijf wedstrijden de kans, laat het maar zien’”, vertelt Ruijs in een interview met supportersmagazine Ajax Life.

Hoesen liet volgens Ruijs van meet af aan de wil zien om te slagen; zowel tijdens de trainingen als in de wedstrijden. De trainer vindt het een compliment waard dat Ajax na Hoesens komst de spits aan zijn kracht en snelheid liet werken middels een speciaal programma. “Danny is niet alleen veel sterker geworden, hij is ook een slimmere speler, maakt beter gebruik van de ruimte. Als hij zich zo door ontwikkelt, kan hij wellicht nog een stapje hogerop”, voorspelt Ruijs.

Tekst: Voetbalzone

Related posts