Schöne: ‘Ik hoef Heerenveen niet meer te tonen dat ze een fout hebben gemaakt’

Ajax is volgens voetbalminnend Nederland al zo goed als zeker van het kampioenschap, maar de ploeg van Frank de Boer moet toch echt nog vier competitiewedstrijden spelen. Vrijdagavond wacht eerst het thuisduel met sc Heerenveen en dat wordt voor Lasse Schöne een speciaal duel. Hij werd op zestienjarige leeftijd door Heerenveen uit Denemarken naar Nederland gehaald.

Schöne brak niet door bij Heerenveen, maar kwam stap voor stap toch nog in de Nederlandse top terecht. Na twee jaar De Graafschap en vier jaar NEC tekende de allrounder afgelopen zomer een contract bij Ajax, waar hij vaker speelt dan vooraf gedacht. Schöne miste dit seizoen pas een competitiewedstrijd en lijkt ook tegen Heerenveen te gaan starten.Lasse Schöne viert samen met Fischer en Cillessen een feestje afgelopen zondag na afloop van de wedstrijd tegen psv


De Deen heeft zin in het treffen: “Ik hoef Heerenveen niet meer te tonen dat ze een fout hebben gemaakt door me te laten gaan”, zegt de Ajacied in De Telegraaf. “Dat ik nu bij Ajax speel en mogelijk direct kampioen word, voelt geweldig. Ik ben hier allrounder geworden. Als je elke dag op een hoog niveau traint en Europese duels meepakt, word je bovendien een betere voetballer. Dat wil ik tegen Heerenveen graag laten zien.”

Tekst: Voetbalzone

Related posts