Ajax betaalt kwart miljoen voor 16-jarige Leyder

Ajax heeft zich niet zonder moeite weten te versterken met Nathan Leyder. De club heeft naar verluidt circa een kwart miljoen euro op tafel moeten leggen voor het Belgisch jeugdtalent. Dat heeft Voetbal International bekend gemaakt.Volgens het eerdergenoemde medium heeft Ajax 225.000 euro overgemaakt naar de rekening van Zulte Waregem voor het jonge talent. Dat bedrag was genoeg om zich te versterken met de verdediger, die vergeleken wordt met voormalig Ajacied Jan Vertonghen.

Leyder, die een contract tekende tot medio 2016, kwam in het verleden al eens in actie voor de jeugdopleiding van Club Brugge. De aanvoerder van België onder 16 ging daar echter weg vanwege pesterijen. De mandekker maakte een tussenstop bij Zulte Waregem alvorens hij naar Amsterdam toe kwam.

Tekst: Soccernews

Related posts