De Boer: ‘Zeer terecht gewonnen. Dit seizoen tegen iedereen gedomineerd’ (Incl. video)

Frank de Boer was zondagmiddag tevreden over de 2-3 winst op psv. Toch bleef hij ook kritisch op het spel van zijn spelers: ‘Ik vond dat we zeer terecht hebben gewonnen, maar ik vond dat beide teams angstig speelden. Wij dus ook. De eerste helft vond ik dat al. De tweede helft begonnen we denk ik beter en dan maak je de 1-2 en toen waren ze rijp voor de slachting. Maar daar gingen we zo slordig mee om. We konden niet eens twee keer de bal naar elkaar toe spelen terwijl dat juist makkelijk kon op dat moment. Niet dat zij echt gevaarlijk werden maar je speelt jezelf dan uit de wedstrijd en dan kan de bal verkeerd vallen. Dat gebeurde dan ook.’ Toch denkt De Boer dat de overwinning meer dan verdiend was: ‘Gelukkig sta je dan weer op en maak je de 2-3, al met al denk ik dat we dik verdiend hebben gewonnen.’

De coach was dan ook niet verrast over het feit dat Ajax steeds vrij makkelijk de voorsprong weer kon pakken: ‘Als wij in goede doen zijn, dan zijn we de beste. Alleen vandaag was het niet altijd zo, maar we hebben genoeg vertrouwen om dat ook weer recht te zetten.

Dat Ajax voor de winst ging in Eindhoven onderstreepte De Boer met zijn aanvallende wissels: ‘Ik zag Poulsen een paar keer trekken en wilde geen risico nemen. Met Lasse op die plek kun je ook de ruimte benutten die zij open laten nadat ze de lange bal gingen hanteren. Je moet juist niet terug gaan lopen, want dan roep je het onheil over je af. Ik wil juist dat er altijd heel veel druk op de tegenstander is, vooral ook achterin. Dan kunnen ze niet makkelijk een bal geven en dan maken ze eerder fouten. Dan kan je juist toeslaan met een counter.’

De Boer wil nog niet vooruitlopen op een eventuele titel: ‘We konden vandaag een gevoelige tik geven aan de concurrent en dat hebben we gedaan. De andere concurrenten hebben een cadeautje gegeven, dus dat is allemaal mooi meegenomen. Wij moeten gewoon wedstrijd voor wedstrijd kijken en ons eigen spel spelen, dan heb je een goede kans dat wij aan het einde kampioen zijn’.

Related posts