Alderweireld: ‘Liverpool voldoet wél aan mijn criteria, Newcastle niet’

In de winterstop noemde Frank de Boer drie van zijn spelers waarschijnlijke gegadigden voor een transfer na dit seizoen. De coach zei dat hij rekening hield met een vertrek van Siem de Jong, Christian Eriksen en Toby Alderweireld. Rond die laatste begint er de laatste tijd iets te borrelen. Vrijdagochtend schreef De Telegraaf dat Liverpool en Newcastle United serieus zouden zijn.

Alderweireld zelf reageert in gesprek met Engelse verslaggevers op het nieuws. Hij streept Newcastle United, de club van zijn ex-teamgenoot Vurnon Anita, af als mogelijke nieuwe bestemming. Liverpool slaat hij hoger aan en een transfer naar die club zou hij in de zomer zien zitten, zo zegt de 24-jarige centrumverdediger. “Ik wil niet in de Engelse middenmoot spelen. Liverpool daarentegen voldoet wél aan mijn criteria.”

Liverpool-coach Brendan Rodgers denkt aan Alderweireld als opvolger van Jamie Carragher of Martin Skrtel. De Engelsman gaat na dit seizoen met pensioen, terwijl de Slowaak op de nominatie staat weg te gaan. De laatste jaren gingen Alderweirelds land- en positiegenoten Jan Vertonghen (2012) en Thomas Vermaelen (2009) ook naar de Premier League: zij kozen voor Tottenham Hotspur en Arsenal.

Tekst: Voetbalzone

Related posts