Mitchell Dijks: ‘Ik ben een oproepkracht’

Mitchell Dijks moest aan het begin van dit seizoen de strijd aangaan met Daley Blind voor de linksbackpositie. De 20-jarige Dijks moet voorlopig geduldig zijn. Dijks zit vooral op de bank bij Ajax. In de competitie kwam hij tot zes duels. Aan het begin van deze jaargang wisselde coach Frank de Boer tussen Dijks en Blind op links. “Het was een soort duobaan. We kregen beiden onze kansen en soms hing het van de tegenstander af. Gaandeweg is hij het zo goed gaan doen, dat ik vast op de bank beland ben. Hij heeft niet voor niets Oranje gehaald.”

“En ik op mijn beurt kom pas net kijken. Ik moet zorgen dat ik een kans pak als die zich voordoet. Ik houd mezelf maar voor dat ik al veel meer bereikt heb dan waar ik voor dit seizoen op gerekend had. Er is totaal geen rivaliteit tussen ons tweeën, anders dan wat mensen wellicht vermoeden. Bij Jong Oranje sliepen we bij elkaar op de kamer en dat was altijd heel gezellig. En leerzaam bovendien. We praatten dan vooral over voetbal.”

“Het is voor mij heel nuttig om Daley te horen over de weg die hij hier heeft afgelegd. Hij heeft ook moeilijke periodes gekend. Die horen erbij, daar moet je niet van in paniek raken. Dat probeer ik altijd in mijn achterhoofd te houden. Daley en ik hadden eerst een duobaan en nu is hij de vaste waarde en ben ik de oproepkracht. Daar is voor nu niks mis mee”, aldus Dijks, die ook graag de concurrentie wil aangaan met het centrale duo van Ajax.

“Vroeger speelde ik vaak ‘op 4’ en dat vond ik een heel lekker plekkie. Op die positie kom je meer aan de bal, ben je meer betrokken bij de opbouw van het spel. En dat wil ik graag, zoals iedere speler bij Ajax dat wil. Daar wordt ook een beetje op geselecteerd, natuurlijk. Maar in mijn huidige situatie kan ik het me niet veroorloven kieskeurig te zijn. Als ik maar word ingezet, of dat nou in het centrum is of als linksback, als ik maar speel.”

Bron: Ajax.nl

Related posts