Ook Van der Vaart lovend over Martin Jol

Vanochtend waren Joris Mathijssen en Nigel de Jong al zeer lovend over Martin Jol. Volgens Rafael van der Vaart kan Ajax de komende jaren weer meespelen om de titel. De middenvelder is positief over de nieuwe trainer Martin Jol. Zelf speelde Van der Vaart slechts drie weken onder leiding van Jol bij Hamburger SV. “In die periode heeft hij een onuitwisbare indruk gemaakt”, zegt Van der Vaart tegenover De Telegraaf. “Jol is een leuke kerel en heeft een heel goede kijk op voetbal. Hij is een goede warme man, die veel met de spelers praat en ook heel hard kan zijn.”

Net als Nigel de Jong denkt Van der Vaart dat het nu een goed moment is om in te stappen bij Ajax. “Veel slechter dan dit seizoen kan het niet”, aldus de international, die begrijpt dat Jol de overstap maakt. “Ajax heeft in heel de wereld nog een prima naam en Martin heeft nog nooit een Nederlandse topclub getraind. Ik kan me voorstellen dat je dit als Nederlander wel eens wilt.”

De speler van Real Madrid verwacht dat zijn oude club nu weer om de prijzen gaat strijden. “Ajax kan snel weer om het kampioenschap spelen. Als Martin het goed op de rails krijgt, en dat denk ik wel, zal iedereen versteld staan van het spel. Kwaliteit is er namelijk voldoende bij Ajax.”

Related posts