Martina kan naar Heracles maar kiest vooralsnog voor Ajax

Na zijn debuut in de wedstrijd van Ajax tegen FC Twente leek de doorbraak van Javier Martina een feit. Het seizoen verliep echter heel anders voor de in Willemstad geboren buitenspeler. “Dit is niet wat ik er van had verwacht”, vertelt een teleurgestelde Martina aan Highlow.nl. Heracles Almelo wil de vleugelspits een contract aanbieden voor drie jaar. Na weer een jaar actief te zijn geweest in het elftal van Jong Ajax vindt Javier Martina het genoeg geweest. Toch wil de club niet van hem af, zo laat Danny Blind weten.

Het huidige seizoen loopt bijna ten einde. Het contract van Martina loopt door tot de zomer van 2010, maar hij is niet van plan om nog een jaar bij de reserves spelen. “Volgend seizoen wil ik niet weer iedere maandagavond mijn wedstrijden met Jong Ajax spelen. Ik wil graag in de Eredivisie laten zien wat ik kan. Momenteel kan ik nog niet precies zeggen hoe het volgende seizoen eruit gaat zien. Er is wel interesse van een aantal clubs, maar daar ben ik verder nog niet op ingegaan. De vorm is er nu en ik blijf deze lijn doorzetten en wie weet melden mooie clubs zich bij mij.” Op de vraag of Martina ook in gaat op interesse uit het buitenland is hij stellig. “Ik woon mijn hele leven in Amsterdam en ik wil hier graag in de omgeving blijven. Het liefst zou ik natuurlijk bij Ajax willen slagen, want dit is mijn club, maar als het zo moeilijk blijft gaan moet ik een andere weg in slaan.”

Heracles Almelo bood de jonge Antilliaan een contract voor drie jaar aan, maar vooralsnog gaat de speler er niet op in. Want ook Ajax zelf wil met hem door. Danny Blind heeft de Javier aangeboden om zijn contract open te breken en te verlengen. Als voorwaarde stelt Martina wel dat hij dan wordt verhuurd, om zo ervaring op te doen bij een andere club in de eredivisie.

Bron: Highlow.nl

Related posts