Spaanse landstitel ver weg voor oud-Ajacieden

Real Madrid lijkt de Spaanse landstitel vanavond verspeeld te hebben. De ploeg van de oud-Ajacieden Huntelaar, Van der Vaart en Sneijder verloor de topper in het eigen Estadio Santiago Bernabéu kansloos van Barcelona. 2-6

Wat voorbestemd was als een mooi duel voor Real eindigde in een drama. Barcelona liet even zien wie er het meest aanspraak mag maken op de landstitel, en die lijkt dit jaar niet in Madrid te vallen. Aan de kant van Real Madrid opende Gonzalo Higuain de score. Thierry Henry, Carlos Puyol en Lionel Messi scoorde echter direct tegen voor de rust. Na rust scoorde Sergio Ramos de 2-4, maar Henry, Messi en Gerard Piqué brachten FC Barcelona op 2-6. Klaas-Jan Huntelaar en Rafael van der Vaart mochten de tweede helft invallen maar konden ook niet op tegen de klasse van de collega’s uit Barcelona. Wesley Sneijder volgde de wedstrijd vanaf de tribune.
Door deze nederlaag staat Real Madrid nu zeven punten achter op koploper Barcelona.

Bron: ajaxclub.nl