Van Praag: ‘Vrouwenvoetbal interessant’

Michael van Praag ziet wel iets in vrouwenvoetbal. Inmiddels heeft Van Praag samen met Danny Blind en Henri van der Aat gekeken naar de mogelijkheden voor een vrouwenelftal binnen Ajax.

Danny Blind geeft eerlijk toe dat hij er nog nooit echt heeft naar gekeken, maar dat hij dat binnenkort wel van plan is. Ondertussen is er een club in Amsterdam die de grootste vrouwenvoetbal afdeling heeft en dat is SC Buitenveldert. Volgens Van Praag is het tijd dat een delegatie van Ajax daar eens gaat kijken en zich laat overtuigen dat er wel degelijk toekomst zit in deze voetbalafdeling. ‘Commercieel is vrouwenvoetbal zeer interessant en je moet ook weten dat als je een elftal op niveau hebt je er zomaar supporters bij krijgt. De vrouwen zullen dan ook hun familie meenemen naar het eerste elftal. Je hebt dan een nieuwe groep fans’.

Ook aan de merchandising heeft Van Praag gedacht. ‘Moet je jezelf eens voorstellen als daar een nieuwe merchandising-lijn voor komt. Wat denk je dan dat je allemaal wel niet kunt verkopen?’ Nou Michael vertel eens, want daar hadden wij nog niet eens aan gedacht en wachten in spanning af.

Bron: ajaxclub.nl

Related posts