Huntelaar had keeperskwestie anders opgelost

In de zomer van 2008 dacht Ajax het hele jaar over een droomaanval bestaande uit Luis Suarez, Klaas-Jan Huntelaar en Miralem Sulejmani te kunnen beschikken. Mede door het vertrek van Huntelaar is het er amper van gekomen. Hij speelt inmiddels bij Real Madrid en voorspelt dat Suarez hem spoedig naar Spanje zal volgen.

Het is geen toeval dat Suarez de koning van de kluts wordt genoemd, vertelt Huntelaar in een exclusief vraaggesprek met Ajax Life. “Er zit veel opportunisme in, maar Luis weet dondersgoed wat hij doet. Het lijkt op de kluts, maar hij doet het altijd. Schiet je tegen hem aan, dan krijgt hij de bal meestal mee. Hij komt het best tot zijn recht in de Spaanse competitie.”

Ooit ziet hij zichzelf, net als de andere Madrileense Ajacieden trouwens, terugkeren bij Ajax. Huntelaar is de club op de voet blijven volgen. “Luis doet het dus erg goed, Gregory (van der Wiel, red.) maakt een uitstekende ontwikkeling door, Jan (Vertonghen, red.) was al goed en Thomas (Vermaelen, red.) scoort steeds meer.”

Daarnaast is het hem niet ontgaan dat Maarten Stekelenburg als eerste doelman is afgelost door Kenneth Vermeer. Huntelaar: “Ik ken beide jongens goed en ga ze hier niet afvallen. Ik wil er alleen over zeggen dat het een opmerkelijke keuze is en dat ik het anders had opgelost.”

Het complete interview met Huntelaar lees je in de Ajax Life die vrijdag verschijnt.

Bron: Ajaxlife.nl

Related posts