Column: ‘Waarom een rondje langs de (transfer-) velden?!’

Nog een paar wedstrijden en het seizoen 2008-2009 is ten einde en kunnen we ons als voetbalsupporters weer gaan opmaken voor een zomer van afkicken en halsreikend uitkijken naar het begin van volgend seizoen.

Afgelopen zondag was Willem II een gewillig slachtoffer voor Ons Aller Ajax en werd met maar liefst 7-0 weer op de bus gezet richting Tilburg. Alsof de hele selectie van WII paaseieren aan het zoeken was in de Arena, zo makkelijk en vaak sierlijk voetbalden de Mokumse Godenzonen 90 minuten lang naar een prima uitbouw van het doelpuntensaldo. Volgens diverse spelers was dit ook de afspraak en doelstelling daar er dan niet weer aan het eind van het seizoen naar het onderlinge doelpuntensaldo hoeft te worden gekeken.

Natuurlijk een prima insteek, maar hadden ze na de winterstop dan niet gewoon met idem instelling kunnen beginnen zodat we gewoon met afstand naar de andere 17 clubs hadden kunnen kijken en ons 1 dezer weken hadden kunnen richting op een zuipfestijn op het Leidseplein!?!

Na de 3 goals van Suarez afgelopen zondag staat de beste man bijna op de nr 1 positie van topscorers en dus wie weet pakken ze zodoende nog een prijs(je) dit seizoen.
Dario mocht van MvB in de basis beginnen en beloonde het vertrouwen direct door ook zijn productie weer wat op te schroeven.

Ook ik ben in mijn schrijven dit seizoen veelal kritisch geweest, maar als we straks toch als 2e eindigen dan ben ik al met al alsnog redelijk tevreden. We kunnen ons dan gaan opmaken voor de voorronde CL en met de huidige selectie tevens op een beter seizoen in de competitie. Grote vraag blijft natuurlijk wel met welke spelers dat dan gaat gebeuren, want zoals bij alles geldt natuurlijk dat in het verleden behaalde resultaten geen garantie bieden voor de (T)oekomst) en wie weet spelen de diverse spelbepalers van de huidige selectie weer in mooi, warme zuidelijkere oorden.

Diverse namen zijn het gehele seizoen al de revue gepasseerd die Ajax zouden gaan versterken en dus zijn er her & der diverse contracten tussentijds verlengd, zodat bij een eventuele reis richting Amsterdam de miljoenen weer naar de clubs mogen worden overgemaakt. Twentespeler Elia trapt 3 keer lekker tegen een bal aan en gooit er een paar dribbels uit waardoor hij gelijk minimaal 10mln moet gaan kosten. Blij dat Oleguer zijn draai heeft gevonden anders hadden er waarschijnlijk voor Douglas nog een aantal miljoenen achteraan gegaan richting TukkerCity.

De zaakwaarnemer van Vermeer begint in de laatste cruciale maand voor Ajax het bestuur op te jagen dat ze nu toch wel snel om de tafel willen en ik zie Stekel niet blijven in zijn huidige situatie, dus ook daar zal het weer voor vele vraagtekens gaan zorgen wie ons doel komende seizoen mag gaan verdedigen. Wat betreft de spitsenpositie hoop ik dat Suarez zijn woord heilig blijft, Dario nog een paar jaar blijft, Bodul zijn kansen gaat krijgen en Miralem met het nodige vertrouwen bij de selectie blijft.

Zowel de verdediging alsmede het middenveld ziet er prima uit en is het de laatste weken (behalve bij blessures) behoorlijk lastig kiezen voor van Basten, daar ze elkaar wekelijks naar de kroon steken. Ook hier kan wat mij betreft de portemonnee dicht blijven, want laat al die andere clubs volgend seizoen nog maar eens zien wat hun spelers waard zijn bij andere clubs. Een aantal jaren geleden werd het elftal van AZ overal geprezen, maar de diverse spelers van die selectie hebben het nergens waar weten te maken op een Koevermans na dan. Met de huidige selectie en een positieve doorstroming vanaf de Toekomst zie ik ’t seizoen 2009 – 2010 met goede moed tegemoet en geef ik van Basten zeker nog een kans er iets moois van te maken.

Dus ik zou zeggen, laat die transfertrein maar eens lekker aan Mokum voorbij gaan en dat we nog maar enkel een rondje via de competitie langs de diverse velden mogen maken.

Ruud

Related posts