Wel gesprekken maar nog geen concrete aanbiedingen voor Luuk de Jong

Bij SC Heerenveen is hij niet langer in beeld, en ook de interesse van de andere clubs, waaronder Ajax, lijkt voor de buitenwereld geen concrete vormen aan te nemen. Luuk de Jong weet nog niet of hij na dit seizoen in het tenue van De Graafschap zal spelen. Veel zal ook afhangen van het feit of de Doetinchemmers dit seizoen lijfsbehoud zullen realiseren. “Het wordt de komende weken nog een heel gevecht”, vertelt de achttienjarige spits maandag op de officiële website van de KNVB.

Ondanks de belangstelling van andere clubs, richt de geboren Zwitser en broertje van Siem zich op de degradatiezorgen van de hekkensluiter van de Eredivisie. “Ik ben al wel in gesprek met andere clubs voor volgend seizoen, maar het belangrijkste nu is De Graafschap in de Eredivisie houden. Daarna zien we wel. Wat ik wel weet is dat ik wil spelen. Ik zal dus zeker kijken naar wat goed voor mijn ontwikkeling is.”

“Op deze leeftijd moet je niet ergens op de bank zitten. Daar wordt je niet beter van en dat is wat ik wel wil. Al weet ik ook dat trainen bij een club op een hoger niveau niet slecht voor je is. Het wordt dus nog een lastige keus.” Luuk veroverde na de winterstop een basisplaats bij de Achterhoekers. Na dertien wedstrijden staat de teller van de jeugdinternational, die twee keer scoorde tegen Servië, op twee doelpunten.

Een Luuk de Jong-goal
“De fraaiste goal? De omhaal tegen Heracles vond ik mooi, omdat het de enige en dus winnende treffer was”, besluit De Jong. “Maar mijn eerste doelpunt, tegen FC Twente, was misschien wel specialer. Ook omdat het echt een Luuk de Jong-goal was. Ik kwam goed voor mijn man en kopte hard binnen. Ik denk wel dat er een beeld van mij bestaat dat ik alleen maar overweg kan met lange ballen, zoals we nu bij De Graafschap wel vaak spelen. Maar ik kan ook een echt aanspeelpunt over de grond zijn, iemand die bal vasthoudt en aflegt op de opkomende mensen.”

bron: Voetbalzone

Zie eerdere bericht:
25-02-2009: ‘Ook Ajax en PSV volgen Luuk de Jong’

Related posts